Zangworkshops

Zo’n 10 jaar geeft Arleen van Wijland  Zangworkshops aan amateurkoren door hele Nederland.

Met zeer veel plezier geef ik workshops aan koren. Ik geef graag mijn ervaringen als zangeres en koorzangeres door aan de koorleden. Vele aspecten van het zingen laat ik in een workshop aanbod komen; van ademtechniek, articulatie tot resonans, hoge tonen en samenklank.

In overleg met de dirigent kan ik de workshop aanpassen aan de speciale behoeften van een koor. Ik streef er naar om de koorleden in contact te brengen met hun eigen instrument en met elkaar. Werken aan techniek is belangrijk, maar ontspannen zingen met plezier en vanuit je hart staat in mijn workshops voorop. U kunt altijd contact met me opnemen om de mogelijkheden voor uw koor te bespreken!

Arleen geeft Zangworkshops

aan amateurkoren

door heel Nederland!

“De workshop was voor mij een feestje. Een paar uurtjes ondergedompeld zijn in de wereld van de muziek. Onder de bezielende en deskundige leiding van Arleen, die met passie een mooi opgebouwd geheel aanbood van de vele aspecten van het zingen. Grondig en duidelijk, soms heel simpel, dan weer eventjes echt technisch. Maar nooit te ingewikkeld of te ver doorgevoerd. Arleen slaagt erin om vooral ook het broodnodige plezier over te brengen: ik voelde de energie stromen en ontving het allemaal met open armen. Dankjewel, wat heb ik veel geleerd en niet alleen op het gebied van stemvorming!”

koorlid

Cantorij de Rank in Nieuwegein

“Een workshop waar ik met een heel goed gevoel op terugkijk. Arleen heeft op een prettige en duidelijke manier uitgelegd wat er allemaal bij komt kijken om goed, mooi en duidelijk te zingen. Ook een heel duidelijke uitleg over lichaamshouding, klank/resonantie, ademsteun, articuleren, enz. Ik kan het iedere (aspirant)zanger aanraden om bij haar een workshop te volgen.”

Kees Gravesteijn

voorzitter Cantorij, De Rank in Nieuwegein